س 1- رساله های فارسی و حاشیه بر عروهالوثقی که از حضرت عالی فعلاً در دسترس می باشد مربوط به 12 سال قبل یا بیشتر است، آیا رساله جدیدتر یا حاشیه بر عروه از حضرت عالی نوشته شده یا به همان رساله های قبل عمل شود؟
ج – رجوع به آنها مانعی ندارد ولی در فرض تخالف، منهاج مورد اعتماد است و انشاءاللََّه حاشیه عروه تجدید طبع می شود. واللََّه العالم.
س 2- آیا رساله هایی که در تهران و غیره چاپ شده و تاریخ طبع آن مربوط به چند سال قبل، و همچنین ملحقات توضیح المسائل که مربوط به سفته و سرقفلی و بیمه می باشد، مورد اطمینان حضرت عالی است یا نه ؟
ج – در فرض اختلاف، میزان منهاج الصالحین است واللََّه العالم.
س 3- ممکن است اتفاقاً در رسالهء توضیح، احتیاط وجوبی یا فتوایی باشد که مخالف با رسالهء منهاج به نظر برسد، وظیفهء مقلد، عمل به کدام یک از این دو می باشد؟
ج – میزان در فرض مزبور، منهاج است.
س 4- اگر بیابیم در بعض کتب، تقریر درس حضرت عالی را بوجوب چیزی، یا حرمت آن، به طوری که دلالت دارد بر مختار حضرت عالی، و نیابیم مخالف آن را در کتاب منهاج الصالحین یا مسائل منتخبه یا غیر آن دو از کتب فتوایی حضرت عالی، مانند احکامی که مذکور است در مباحث تقیه در کتاب تنقیح، آیا می توان به این مسائل عمل کرد بنابر اینکه فتوای حضرت عالی باشد؟
ج – وظیفه شما عمل نمودن است به رساله عملیه نه به تقریر درس ما.
س 5- معنی این گفتار شما چیست؟ اینکه ضبط
او کمتر از متعارف نباشد؟
ج – به معنی اینکه مبتلی به نسیان نباشد به طوری که متذکر مدارک حکمش نباشد.
ثبت دیدگاه